NOAH: I ÅR VIL JEG VÆRE DANMARKSMESTER

Den talentfulde cykelrytter fra Maribo stiler efter den helt store triumf, når sæsonen på landevejen begynder i de kommende måneder.

.Noah Borgen Morell har netop underskrevet endnu en kontrakt med det sjællandske cykelhold Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior, hvor han også kørte sidste år i sin første sæson som U19-rytter.

Og allerede i dén sæson viste den 17-årige Lolland-rytter så lovende takter, at det er logisk at hæve barren og sigter endnu højere i den kommende sæson. Han var indehaver at den gule førertrøje og den hvide ungdomstrøje i den gennemgående licenskonkurrence i juniorklassen Uno-X cuppen – lige ind til sidste afdeling, hvor han og teamet desværre ikke kunne forsvare trøjerne. Han endte som nummer tre sammenlagt og som nummer to i kampen om den hvide trøje.
.
DM PÅ LANDEVEJ ER DET HELT STORE MÅL
.
”Jeg er godt tilfreds med min første sæson på teamet. Jeg har nået langt bedre resultater, end jeg havde regnet med, siger Noah Borgen Morell, som også har stået på podiet en hel del gange i løbet af sæsonen, når teamet har været ude til de mange licensløb rundt om i hele landet. Sæsonens helt store mål blive DM på landevej til sommer – her går han efter at komme øverst på podiet.
.
”Jeg håber på at blive danmarksmester i linjeløb – det kunne være rigtigt fedt at kunne køre resten af sæsonen med Dannebrogstrikoten. Men jeg håber også at få en topplacering i et af de internationale løb, som teamet skal køre, siger Noah Borgen Morell, som er tidligere løber og triatlet.
.
I modsætning til mange af hans teamkammerater, der kører indendørs på banen i vinterhalvåret, træner Noah mest på den sorte asfalt uanset vind og vejr. Og han er da også en del af bruttotruppen til landevejs-juniorlandsholdet, som tager ud i verden for at repræsentere Danmark.
”Det kunne være superspændende at komme ud til et internationalt mesterskab eller et etapeløb og køre for Danmark. Det vil jeg helt sikkert gerne prøve”, siger Noah Borgen Morell, der har repræsenteret både Lolland Falsters Cykle Klub og Nakskov Cykelklub, inden skiftet til Fri BikeShop. Og udover at stræbe efter topplaceringer i linjeløbene, satser Noah også på enkeltstarterne, hvor han tidligere har vist stor styrke.
.
GLAD FOR FÆLLESSKABET PÅ TEAMET
.
Og at han snupper et år til på det sjællandske team, var næsten en selvfølge:
”Jeg har været rigtig glad for sammenholdet og fællesskabet på teamet – og det bliver spændende, at få fire nye holdkammerater, som skal hjælpe hinanden til topplaceringer, siger Noah med tanke på de fire førsteårs-juniorer, som teamet har skrevet kontrakt med. Og han glæder sig helt vildt:
.
”Motivationen og lysten er helt sikkert i top”, slutter Lollands lovende juniorrytter, som håber at kunne komme til at leve af at cykle. Allerhelst i udlandet hos et af de professionelle cykelhold, der deltager i klassikere og grand tours. Dén tid, den glæde… Foreløbig gælder det dog gymnasieuddannelsen i Maribo, hvor han nu er halvvejs og altså endnu et år på Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior.

.

TAK TIL VORES SPONSORER: