VALBY-RYTTER HAR MÅLSÆTNINGEN KLAR:

JEG VIL KØRE MED ALLERFORREST I FELTET

Gustav Klarskov Lauritzen er klar til endnu en sæson i den rød-sorte-speedsuit, når han i de kommende måneder igen repræsenterer Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior. Nu vil han køre med, hvor det er sjovt i hele sæsonen.

Det første år på det sjællandske team har budt på både op og nedture og derfor er ambitionen for den nye sæson helt klar: I år skal der mere stabilitet i præstationerne, så det ikke bare er sjovt nogle gange. Målet er at gøre sig gældende i langt de fleste løb.
”Jeg har fået en masse erfaring det første år og jeg har betalt nogle lærepenge. Dem håber jeg, at kunne veksle til en mere konsekvent performance, hvor jeg er at finde i den sjove del af feltet i langt de fleste løb”, siger Gustav Klarskov Lauritzen, som fik første del af året slået ud af kurs på grund af en skade på det værst tænkelige tidspunkt.
Sidste halvdel af året gik bedre og det gav ham forhåbningerne om en bedre 2022 sæson.
.
VIL MED I FLERE STÆRKE UDBRUD
.
”Til et af sidste års licensløb i Hillerød ender jeg i et meget stærkt udbrud, som holder hele vejen hjem. Jeg var ikke selv helt stærk nok til sidst, men jeg hjalp en af mine teamkammerater med at komme på podiet i det løb, så det var superfedt”, siger han påpeger, at det netop er sådan nogle oplevelser han satser på i den nye sæson, hvor han altså kører videre for Team Fri BikeShop Zealand Cycling.
”Jeg har forlænget med teamet, da jeg har haft et rigtigt godt år, hvor jeg har lært en masse nye mennesker at kende. Teamet har også været et godt sted at udvikle mig. Ledelsen giver mig muligheden for at køre løbene og udvikle mig i mit eget tempo. Jeg er sikker på, at det er den bedste måde at blive bedre på i det lange løb og bevare glæden ved cyklingen”, siger 17-årige Gustav Klarskov Lauritzen, som til dagligt går i det der svarer til 2.G på European School Copenhagen.
Og det internationale udsyn håber han at kunne kombinere med cyklingen, når juniortiden og gymnasiet er overstået.
.
STUDIER OG CYKLING I UDLANDET
.
”Selvfølgelig vil jeg gerne få så gode resultater, at jeg kan køre med i A-klassen i 2023. Men jeg holder også muligheden åben for, at jeg kan taget et år eller to i Frankrig eller Italien for at studere og samtidig køre på et af de amatørhold, der findes sydpå. At kunne begge dele vil være fantastisk”, siger Gustav Klarskov Lauritzen, som dog også ser frem til at tage en smule forsmag på det internationale, når teamet i de kommende måneder skal køre løb i blandt andet Belgien og Luxembourg.
.
Men lige nu må Gustav Klarskov Lauritzen tage til takke med saltede veje i Danmark, minusgrader og stiv sidevind… Det afholder ham dog ikke fra at holde kæden stram. For et højt ambitionsniveau kan kun føres ud i livet, hvis træningsdisciplinen er lige så høj. Og det er den – uanset om programmet står på morgen-styrketræning eller aften-intervaller. Eller begge dele. De daglige træningsture bliver kørt uanset vejr og vind sammen med de andre licensryttere i Hvidovre Cykelklub, hvor han har cyklet siden han var 13 år.

TAK TIL VORES SPONSORER: