Det blev en godkendt og lovende sæsonåbning for teamet ved søndagens licensløb i Holbæk.

Noah Borgen Morell kørte en flot 3. plads hjem efter 110 kilometer i det kuperede midtsjællandske landskab i den ene U19 gruppe. Feltet kom samlet hjem til spurten og her henviste han med et kraftfuldt antrit de øvrige ryttere til sekundære placeringer. Kun to andre klemte sig foran Noah, der naturligvis var yderst tilfreds med sin debut i juniorrækken.

“Det var fedt at komme på podiet – det siger sig selv. Jeg prøvede forgæves at komme væk flere gange og følte jeg var en af de stærkeste op ad den store bakke. Spurten blev god, selvom jeg nok sad lidt for langt fremme med 1000 m tilbage.”

I samme hovedfelt kom Gustav Lauritzen hjem tre sekunder efter på en 18. plads. Også for ham var det debut i U19-rækken – og det gik, som han havde håbet:

“Jeg havde som mål at sidde med de forreste hjem og det lykkedes. Løbet var meget uorganiseret, hvor vi enten trillede med 30 km/t eller ræsede afsted med 50. Men det var fedt, at kunne sidde med.”

U-19 rækken var opdelt i to med cirka 40 ryttere i hver gruppe på grund af corona-begrænsninger. I den anden gruppe, som primært bestod af 2. års juniorer, havde vi Nicklas Rydahl, Frederik Davidsen, Magnus Machholdt og Andreas Christiansen med. De tre første kom med hovedfeltet hjem 30 sekunder efter en udbrydergruppe på syv mand.
Andreas var dog uheldig ved den første større stigning efter 12 kilometer:

“Jeg blev skubbet ud i grøften af en anden rytter og jeg måtte klikke ud af pedalen. Det var svært at komme i gang igen på den stejle bakke, så feltet var kørt. Surt! Men indtil da lykkedes jeg med dét jeg ville, nemlig at sidde fremme og køre med rundt i fronten. Så den del var jeg tilfreds med.”

For Nicklas Rydahl var det vigtigste egentlig bare at stå på startstregen igen.

“Det var bare dejligt at komme i gang med sæsonen! Fedt, at køre cykelløb igen. Jeg var med i et hug, men blev desværre hentet. Og da de endelig kørte i det afgørende udbrud, sad jeg for langt tilbage”, siger Nicklas Rydahl.

Magnus Machholdt gik desværre ind til sæsondebuten med et knæ, der for et par uger siden blev overbelastet og skadet. Så løbet var mest en test:

“Det gik heldigvis fint med knæet – jeg kom desværre ikke lige med de gange feltet knækkede. Og det var svært at få et samarbejde i gang for at hente dem, da det skete, siger han.”

Frederik Davidsen sad ligesom Magnus og Nicklas med gruppens hovedfelt:

“Løbet var meget stop-and-go. Ujævnt og med mange ryk. Og der var mange der prøvede at stikke, men det mest blev lukket ned igen, lige indtil frontgruppen danner sig sådan lidt tilfældigt”, siger Frederik.

Desværre blev løbet uden deltagelse fra Tobias Levring, Mikkel Weber og Magnus Krickau. Førstnævnte er skadet og de to sidste måtte blive hjemme på grund af corona. De er alle tre forhåbentlig med, når næste løb i kalenderen skal køres: Youth Tour den 30. april-2. maj.

Løbets resultater kan ses her:https://www.cyklingdanmark.dk/resultater/