To tegnestift-punkteringer, en 10 sekunders tidsstraf og en håndfuld midter-placeringer.

Det var i hovedtræk det udbytte teamet fik ud af førstedagen af Youth Tour, da 1. etape blev kørt fredag ved Ringsted.

Juniorrækken var igen delt i to gruppe på grund af corona. I den første havde vi alle førsteårs-U19-drengene og der var sæsondebut til Mikkel Weber, Tobias Aarup Levring og Magnus Krickau.

Desværre blev det en kort fornøjelse for de to sidstnævnte. På de første par runder var de begge to så uheldige at punktere – blandt andet i tegnestifter, som usympatiske personager formentlig helt bevidst havde kastet ud på ruten – og så var deres debut forbi, inden den overhovedet var begyndt ☹

Ellers var der ro på første tre runder – og derefter blev der rykket lidt på gashåndtaget. På den femte ud af de 10 runder kører to mand afsted og får 1 minut ned til hovedfeltet hvor Noah og Mikkel sidder. De får lov at sidde i fronten indtil 8. runde, hvor feltet for alvor begynder forfølgelsen – og på niende runde er de hentet. Mikkel der midlertidig er blevet sat i en firemandsgruppe får også tilslutning til hovedfeltet, som kommer hjem i en massespurt. Her er der ikke så meget at skyde med for vores to tilbageværende ryttere – Noah kommer ind som nummer 21 og Mikkel som nummer 30.

Efterfølgende får Noah 10 sekunders straf fordi han i et sving er kørt ind på en cykelsti for at undgå at styrte. Det betyder at han starter 17 sekunder efter nummer 1, når enkeltstarten køres lørdag formiddag.

I den anden gruppe – den med 2. års juniorerne – har vi alle ryttere repræsenteret. Både Magnus Machholdt, Frederik Davidsen, Nicklas Rydahl og Andreas Christiansen sidder fint med i hovedfeltet de første fire runder. Da de kører ud på 6. runde er det dog lykkedes syv ryttere at rykke fri og de ligger i front med omkring 30 sekunder.

Desværre vi det eneste team, der ikke var repræsenteret i frontgruppen…! En utilfredsstillende situation, som der skulle gøres noget ved.

Andreas lægger sig kortvarig op i fronten af forfølgerfeltet, for at forsøge at hente udbryderne ind. Det lykkes desværre ikke og han må senere sande, at det har kostet så mange kræfter, at han må slippe hovedfeltet. Her sidder Magnus, Nicklas og Frederik stadig, men de lader andre om at forsøge at hive syvmandsgruppen ind.

Og selv om de kommer nærmere lykkes det kun næsten, for i mål er frontgruppen 7 sekunder foran – og vores ryttere kommer ind som perler på en snor i spurten: Nicklas som nummer 13, Magnus som nummer 15 og Frederik på en 17. plads. Nede bagved har Andreas sagt farvel til sine følgesvende og kører stærkt alene i mål som nummer 29. Heldigvis er der ingen af vores ryttere i denne gruppe, der kommer hjem med tegnestifter i dækkene…

Alt i alt en noget blandet start på Youth Tour. Punkteringer (og da slet ikke tegnestifter) kan ingen gardere sig imod. At der så ikke er diamanter i benene på dagen, er der heller ikke så meget at gøre ved. Heldigvis er der to dage endnu – og heldigvis er der plads til og mulighed for forbedringer.

Lørdag står den på enkeltstart i Roskilde om formiddagen og gadeløb på dyreskuepladsen om eftermiddagen.