UNG NÆSTVED-RYTTER MED MASSER AF

ERFARING KLAR MED KONTRAKTEN

August Birk Hundt har cyklet næsten lige så længe som han har kunnet gå. I år tager han skridtet op i rækkerne med en kontrakt på det sjællandske hold Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior med friske bane-medaljer i bagagen.

Det er de færreste 16-årige drenge, der kan skrive 12 års cykelerfaring på CV´et, men det kan August Birk Hundt, som har været bidt af en gal cykel siden han som 4-årig kørte på cykel for første gang og deltog i et medaljeløb.
Han var dog trods alt for ung til at deltage i rigtige licens cykelløb, så han måtte vente tålmodigt til han blev 9 år og kunne deltage i de officielle danske børnerækker.
Siden da har han spændt cykelskoene og klikket i pedalerne for barndomsklubben Næstved Bicycle Club, men har også prøvet kræfter med det belgiske hold Cannibal Cycling Team, som han har repræsenteret ved blandt andet Mini Paris-Roubaix.
NYBAGT DANMARKSMESTER PÅ BANEN
Men det er langt fra kun på landevejen, at August Birk Hundt har ræset rundt på den tohjulede. Hver vinter skifter han asfalten ud med mudder, græs og de skrå brædder, når han enten lægger vejen forbi Ballerup Superarena og giver den gas til torsdagsstævner eller mesterskaber eller deltager i crossløb her i Danmark eller i udlandet. Og på banen har der virkelig været hul igennem her i vinter:
”Jeg har lige vundet U19 DM i omnium og 3000 meter i Ballerup, så det er superfedt og giver mig vildt meget motivation, siger August, som ikke er kommet sovende til resultaterne:
”Jeg har flere gange været med i det københavnske Mini 6-dagesløb og en gang i Berlins 6-dagesløb med en tysk makker. Derudover har jeg kørt cykelcross fra perioden 2016-2018, hvor jeg blandt andet har kørt crossløb i Belgien, Frankrig og Holland, siger August Birk Hundt, som betegner sig selv som en humørbombe og en ”stodder” på en cykel.
”Jeg kan godt lide den smerte man skal kunne udholde over en lang periode på cyklen. Og så kan jeg godt lide at lege på cyklen og udvikle mine tekniske færdigheder”, siger han.
.
DRØMMER OM REGNBUESTRIBERNE
Til daglig går August Birk Hundt på STX Team Danmark Linje på Næstved Gymnasium og HF, hvor han har mulighed for at kombinere cykling og studier. Han har været 6 gange danmarksmester i ungdomsrækkerne og er en del af U19 bane- og landevejs-bruttolandsholdet.
Og når han i den nye sæson tørner ud for Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior er målet at være en stabil rytter i løbene og være med til at hjælpe teamet til en masse sejre.
.
Men drømmene går meget længere:
”Mit langsigtede mål med cyklingen er at komme op på det allerhøjeste niveau, WorldTouren, og en dag at kunne iklæde mig den regnbuestribede trøje, siger August Birk Hundt.
.
TAK TIL VORES SPONSORER: