SUPERSTÆRK AMAGER-RYTTER HÅBER PÅ DET STORE JUNIOR-GENNEMBRUD

Conrad Haugsted fra Islands Brygge har allerede i flere år vist talentet frem på fornemmeste vis både på landevejen og cykelbanen. Men nu er ungdomsårene forbi og cykelrytteren der lige er fyldt 17 år skal forsøge at begå sig på et højere niveau, når han de næste to år skal bide skeer med landets bedste juniorryttere.

Men det skræmmer ham ikke og ambitionerne er lige så store som tidligere.
”Mit mål er helt klart at blive udtaget til landsholdet og komme med til både EM og VM på landevej og bane. Og så håber jeg at kunne komme på podiet til sæsonens etapeløb, siger Conrad Haugsted, som bestemt har noget at have optimismen i.
.
Han er allerede i bruttotruppen til juniorlandsholdene på både bane og landevej – og mangler derfor ”kun” den endelige udvælgelse blandt dem, der er inde i billedet. Og resultatlisten er fyldt med topplaceringer: 10 DM-titler er det blevet til indtil videre. Han har vundet alle seks etaper i et ungdomsløb i Sverige – og i december vandt han bronze i parløb på banen – for eliten vel at mærke. Altså mod de voksne.
.
MED DET NYE TEAM TIL UDLANDET
.
Vejen til flere topplaceringer går i den kommende sæson gennem Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior, som han har skrevet kontrakt med. Her skal han sammen med sine otte holdkammerater tage kampen op med andre stærke teams i ind og udland.
.
”Det bliver fedt at komme til udlandet og opleve, hvordan det er at være en del at et team og samtidig måle sig med andre ryttere i andre lande, siger Conrad Haugsted, der indtil nu har kørt for først Amager Cykle Ring og seneste ABC.
Faktisk begyndte han at cykle allerede som 8-årig, men da Amager først optager medlemmer som 9- årige, måtte han køre med sin far, indtil det blev ”lovligt”.
.
MICHAEL MØRKØV ER DET STORE FORBILLEDE
.
Da Conrad Haugsted er en stærk rytter både på landevejen og på banen, er der specielt én professionel rytter han ser op til, nemlig Michael Mørkøv.
.
”Han kan begge dele og har et vanvittigt overblik. Det er imponerende og noget jeg virkelig gerne ville kunne og få en professionel karriere som ham, hvor man både kører inde og ude, siger Conrad Haugsted, som dog også ser op til den tidligere italienske sprinter Mario Cippolini, fordi han var helt sin egen og ligeglad med hvad andre tænker om ham.
”Jeg vil betegne mig selv som fokuseret, udholdende og viljestærk. Og jeg kan godt lide hårdheden i etapeløbene og de intense runder på banen. Men jeg sætter også pris på den frihed man har på cyklen, når man bare snupper sig en træningstur, siger Conrad Haugsted, som udover cyklen passer sin HF-uddannelse via Team Danmark på Falkonergården på Frederiksberg.
.
TAK TIL VORES SPONSORER: